Bármelyik BitTorrent klienst használhatom? | Visszalépés
  • Létrehozva: 2020-10-08 14:57:35 2020-10-08 14:58:15 (Általa: Törölt felhasználó (#1566))
  • Utoljára szerkesztve: 2020-10-08 14:58:15 (Általa: Törölt felhasználó (#1566))
  • Szerkesztve: 4 alkalommal
Elsőnek, hogy mi is a Bittorrent kliens?
A Bittorrent kliens nem más, mint egy alkalmazás amely lehetővé teszi a fájlmegosztást. Ezen alkalmazással kell megnyitni az oldalról letöltött torrenteket. Több fajtája is létezik, ezekből néhány népszerű lentebb lesz felsorolva.

Torrent kliensek:
uTorrent - legstabilabb verzió: uTorrent 2.2.1
Kis rendszerigény, gyors letöltések, stabil működés. Az eredeti BitTorrent klienst író cég fejleszti. Népszerűségét annak köszönheti, hogy kevés erőforrást igényel, telepíteni nem szükséges, és támogatja a DHT-t is. A jelenlegi legjobb torrentkliens.

Transmission
A Transmission egy gyors és egyszerű multiplatform torrent kliens. (OS X, FreeBSD Solaris...)

Vuze (eredetileg Azureus)
Az egyik legelterjedtebb kliens, gyakorlatilag bármilyen operációs rendszeren használható. Java-s kliens, beépített RSS és DHT támogatással. Torrent kliensből egy médiakezelő alkalmazássá nőtte ki magát, megőrizve az eredeti funkciót is. Plug-in bővítési lehetőség. Működéséhez szükség van a Sun által fejlesztett JAVA-ra.

BitComet
C++-ban írt program, így gyors és kisebb processzorterhelést okoz, mint a legtöbb kliens. DHT megoldása kompatibilis az eredeti Bram Cohen által kifejlesztettel. Csak Windowson fut.

- BitTornado - WIKI
Nagyon stabil kliens, hiszen az eredeti BitTorrent magjára épül. Pythonban íródott kliens így mindenhol fut, ahol a python fut. Létezik karakteres felülete is, így ideális lehet egy screenben futtatni. Minimalisztikus tudású, de a 3.0.18-as változat már tudja a titkosított átvitelt is. Erőforrást inkább csak a Python miatti használat emészt fel. A TorrentFlux alapértelmezett backendje.

libTorrent és rTorrent
Linux operációs rendszeren használható kliens

TorrentFlux
PHP alapú torrent kliens elsősorban szerverekre

BitTorrent
Az eredeti torrent kliens, támogat szinte minden operációs rendszert (Windows, Linux, MAC)

KTorrent
A KDE grafikus felhasználói környezet saját kliense. Támogatja a UPnP routerek konfigurációját a tűzfalon való porttovábbításhoz, és jó pár torrentkeresőt ismer.

qBittorrent
Egy multiplatformos, libtorrent-rasterbar alapú, Qt4-ben írt torrentkliens. 2006 óta fejlesztik, de 2009 óta kezdett növekvő népszerűségre szert tenni. A fejlesztők célja, egy alacsony erőforrás-igényű, nagy tudású kliensprogram készítése, amely felveszi a versenyt a µTorrent-tel.

Deluge

Ismert, hibás verziók:
qBittorrent 2.8 széria: Használata nem javasolt. Memóriát eszik, elfogyasztja amit lehet. Ezen kivül fals I/O hibákat szór.
qBittorrent 4.0.* széria és v4.1.0: A libtorrent hibája miatt helytelen a feltöltés elszámolása az Aktivitás menüben. A 4.1.1 verziótól kezdve helyesen működik.
Vuze: 4.6.0.2; 4.9 bugos, rosszul számol. Használata, kirúgást eredményezhet!
uTorrent 3.3 verzió: Folyamatosan szétkapcsol, aktivitás nem működik rendesen.
uTorrent: külső weboldalakba ágyazott szkriptekkel privát információkat szerezhetnek meg támadók, a fejlesztők egyelőre nem adtak ki érdemi javítást (bővebben)

Operációs rendszer szerint:
(Kiteszteltségi sorrendben.)
Windows: qBittorrent, Vuze, Halite
Linux: rTorrent, Deluge, qBittorrent, Vuze
MAC: Transmission, Vuze
Telefonok/tabletek: aTorrent

Felhívjuk figyelmeteket, hogy beta, alpha, git/svn verziójú kliensek használata sosem volt és soha nem is lesz támogatott az oldalon. Az ilyen klienseket csakis saját felelősségre használjátok, mivel nagy a valószínűsége, hogy hamis adatokat küldhet.


MeseVilág 2020 - 2024 | Az oldal generálási ideje: 0.00855279 másodperc | Lekérések: 3 db